
Maart 2025: Food-Pairing Menu
In maart pairen wij op zaterdagen vanaf 14:00 uur:
-
8 maart – Dark Pearl Oolong – Oolong – met homemade cheese cake lemon curd en/of notenkaas
Een thee als een exquise klein paradijs! De Dark Pearl Oolong wordt gekweekt in de Tai Tung regio in het oosten van Taiwan en behoort tot de Oolongs die langer gefermenteerd worden. De uitstekende klimatologische omstandigheden met overvloedige regenval en veel zonneschijn vormen de ideale omstandigheden voor deze heerlijke thee. Het blad wordt zorgvuldig met de hand geplukt en vervolgens gevormd tot zijn kenmerkende parelvorm door herhaaldelijk, voorzichtig rollen. De gloeiende amberkleurige kop omhult een zeer aromatische geur van tropisch fruit, waarvan u de smaaktonen opnieuw op uw gehemelte zult ontdekken.
-
15 maart – Spring Beginnings – Groene/Witte thee – met boterkoek en/of Chaumes
Deze harmonieuze premium blend van groene en witte thee biedt u het hele jaar door een vleugje lente. De levendige, gele kleuren van de ingrediënten doen ons denken aan de eerste warme zonnestralen. Het gehemelte wordt geplaagd door een fruitige, levendige aromacompositie die deze theeblend tot een echte specialiteit maakt. De combinatie van de verschillende vruchten flatteert de zachte, frisse smaak van de thee.
-
22 maart –Japanse Kersenthee – Groene/Witte thee – met geitenkaas en/of witte chocola & nougat
Een verfijnde melange waarin de subtiele smaken van groene en witte thee gecombineerd worden met het fruitige, bloemige aroma van Japanse kersen (sakura). Deze theesoort is populair bij liefhebbers van zachte, florale theemelanges. -
29 maart – Jasmin Pearls – Witte thee – met kokosbiscuit en/of camembert
Een witte thee met fluweelzacht blad. Aan deze Witte Thee wordt versgeplukte jasmijnbloesem toegevoegd. De volgende ochtend wordt de bloesem er weer uitgezeefd en weer toegevoegd. Dit herhaalt zich een aantal keer. Deze procedure kan 4-5 dagen duren.
We combineren onze geserveerde thee meestal met iets zoets, maar binnenkort voegen we daar iets verrassends aan toe: een heerlijk stukje kaas van het Proefhuys. Zo dagen we je smaakpapillen nóg meer uit.
Het Proefhuys, sinds kort gevestigd aan de Herenstraat – schuin tegenover Villa Servies – was jarenlang een vertrouwd adres aan de Van Schagenstraat in Voorburg. Een begrip voor liefhebbers van bijzondere smaken.
Welke kaas bij welke thee past? Dat blijft een verrassing! Op de dag zelf stemmen we dit af met Jochem, de eigenaar van het Proefhuys. Zo zorgen we telkens voor een unieke en verrassende combinatie.