Doorgaan naar inhoud
gratis bezorging boven 50,- (NL) | verzenden binnen 1-3 werkdagen | retourneren slechts 4,95 (NL/BE)
gratis bezorging boven 50,- (NL) | verzenden binnen 1-3 werkdagen | retourneren slechts 4,95 (NL/BE)
Mei 2025: Food-Pairing Menu

Mei 2025: Food-Pairing Menu

In mei pairen wij op zaterdagen vanaf 14:00 uur: 

  • 3 mei - Sencha Gojiberry – Groen – met zoete witte druiven
    De gojibessen en granaatappel stralen allebei van trots, want ze hebben net onze groene theebasis veroverd! Het resultaat: een race naar de top van de hitlijst dankzij de fruitige en zoete kracht van de bes. De prijsuitreiking vindt plaats op de groene bedding van het speelveld: met een geurende guirlande gemaakt van blauwe korenbloemen.

  • 10 mei – Lavender - Kruiden – met Honingkoek
    Een verwennerij van thee die wordt gekenmerkt door zijn lichtheid, die niet alleen 's avonds voor rust en stilte zorgt. Leun achterover, sluit je ogen en geniet van het moment... ... de heldergele goudsbloembloesems en blauwe lavendelbloesems versieren deze melange charmant. Braambesbladeren, appelstukjes en venkel zorgen voor de heerlijk milde, zachte smaak met een lichte zoetheid. De karwij geeft een vleugje kruidigheid en de melisseblaadjes voegen hun aangename frisheid toe. Het licht bloemige aroma van de lavendelbloesem zal je gehemelte strelen. Een verwennerij, die volledig zal enthousiasmeren zonder toegevoegde smaakstoffen.

  • 17 mei – Salty Caramel – Rooibos – met Zoute Popcorn
    Geen tranen van zout maar tranen van geluk!
    De match tussen zoete karamel en onze nieuwste ontdekking, African Pearl Salt uit Namibië zal je zintuigen betoveren in deze heerlijke rooibos. Wonderbaarlijk romige karameltonen smelten samen met een spannende snuif zout, die u individueel kunt doseren vanwege de praktische grootte van de parels.
    Open je smaakpapillen voor deze verrassende smaakervaring!

  • 24 mei – Huang Ya – Geel – homemade Citroencake
    Deze gele thee komt uit de Simao-regio in Yunnan. De productie begint met het zogenaamde "pan-firing", waarbij de thee licht wordt geroosterd in een soort wok zodat de enzymen die verantwoordelijk zijn voor de fermentatieproces worden vernietigd. De nog warme bladeren worden dan zorgvuldig in doeken gewikkeld om de resterende vochtigheid te laten drogen, natuurlijk en zacht voor enkele uren. Deze stap wordt herhaald tot de bladeren de juiste rijpheidsgraad hebben bereikt.
    De gele tips ontwikkelen een unieke pittige zoetheid in de beker, vergezeld van een frisse, prima resonantie.

  • 31 mei –  First Flush onder voor behoud (de champagne onder de  thee) of Assam Mangalam – Zwart – homemade Mini Madeleines
    Onze Assam Mangalam is een zorgvuldig verwerkte thee met bladeren en veel gouden uiteinden. Het smaakt heel heerlijk moutig en rijk gekruid. De kleur is donker barnsteen. Het hoogtepunt in elk Assam-assortiment.

Wij laten onze thee graag samensmelten met een scala aan lekkernijen – want de mooiste smaakcombinaties ontstaan wanneer thee en eten elkaar versterken!

Daarom  pairen wij onze thee regelmatig met heerlijke kazen van Het Proefhuys – een verrassende combinatie die elke keer weer een feest voor de zintuigen is.

 

Vorig artikel Juni 2025: Food-Pairing Menu
Volgend artikel April 2025: Food-Pairing Menu