
Nieuws uit de Villa - Maart 2025
Welkom op de allereerste editie van Nieuws uit de Villa
We zijn ontzettend blij om u te mogen verwelkomen op deze blog. In Nieuws uit de Villa willen u op de hoogte houden van de laatste updates, nieuwe soorten thee en artikelen en alles wat er verder nog speelt binnen de Villa.
Elke maand plaatsen we een update dat is gevuld met informatie die u niet wilt missen, speciaal samengesteld om u te informeren en te inspireren. Of u nu op zoek bent naar tips, nieuwe inzichten, of gewoon nieuwsgierig bent naar wat er gebeurt – we hebben het voor u.
We hopen dat u net zo enthousiast bent als ik, na het lezen van deze editie van Nieuws uit de Villa. Maar voordat we gaan beginnen eerst een korte introductie;
Villa Servies is een winkel van twee vriendinnen (Marella en Meyrem) met een passie voor mooi en leuk servies en lekkere thee. In de winkel hebben we naast de vele thee soorten ook koffiebonen en servies uit Nederland, Italië, Engeland, Portugal en Tunesia.
Mijn naam is Natascha en ik ben degene die Nieuws uit de Villa schrijft (natuurlijk met heel veel input van Marella en Meyrem). Ik ken beide dames al bijna 30 jaar en sinds zij VillaServies zijn begonnen hebben ze mij steeds meer weten te enthousiasmeren over alle soorten thee en servies uit de hele wereld. Ook kunt u mij zo nu en dan aantreffen in de winkel.
Kortom; elke editie van Nieuws uit de Villa is een mix van nieuws en interessante ontwikkelingen uit de winkel.
Nieuw in het Oolong assortiment: Dark Pearl
Maar wat maakt thee, Oolong thee? Oolong thee is een traditionele Chinese thee die qua oxidatie tussen groene en zwarte thee in zit. Dit geeft Oolong een breed scala aan smaken, aroma’s en kleuren, variërend van licht en bloemig tot donker en geroosterd.
De Dark Pearl Oolong wordt gekweekt in de Tai Tung regio in het oosten van Taiwan en behoort tot de Oolongs die langer gefermenteerd worden. De uitstekende klimatologische omstandigheden met overvloedige regenval en veel zonneschijn vormen de ideale omstandigheden voor deze heerlijke thee. Het blad wordt zorgvuldig met de hand geplukt en vervolgens gevormd tot zijn kenmerkende parelvorm door herhaaldelijk, voorzichtig rollen. De gloeiende amberkleurige kop omhult een zeer aromatische geur van tropisch fruit, waarvan u de smaaktonen opnieuw op uw gehemelte zult ontdekken.
Ingrediënten: half gefermenteerde Oolong thee
Trektijd: 2-3 minuten
Temperatuur: 80°-90° C
Hoeveelheid: 4-5 theelepeltjes per liter
Herkomst: Taiwan
Nieuw in het servies assortiment servies uit Engeland
Als eerste wil ik onder de aandacht brengen: Sara Miller is een bekroonde Britse ontwerpster, bekend om haar levendige en gedetailleerde ontwerpen die vaak natuur- en reismotieven bevatten. Haar serviescollecties combineren elegantie met speelse elementen en zijn vervaardigd uit hoogwaardig porselein. In het assortiment zijn opgenomen diverse items zoals dinerborden, ontbijtborden, kommen, mokken en serveerschalen. Elk stuk is ontworpen met oog voor detail en functionaliteit, waardoor ze zowel geschikt zijn voor dagelijks gebruik als voor speciale gelegenheden.
Hoewel het servies vaatwasmachinebestendig is, wordt handwas aanbevolen om de levendigheid van de kleuren en de integriteit van de gouden accenten te behouden. Met het servies haal je een combinatie van kunstzinnigheid en functionaliteit in huis, perfect voor een gedekte tafel en indruk te maken op je gasten.
In het assortiment van VillaServies zijn verschillende Sara Miller servies collecties opgenomen. Afgelopen winter hebben we als eerste geïntroduceerd de Woodland Tales Collectie; het servies toont charmante bosdieren in sfeervolle winterlandschappen. Met nostalgische charme en rijke groene tinten creëert deze collectie een magische wereld vol feestelijke verhalen. Versierd met 22-karaats gouden details.
Sinds het begin van dit jaar zijn er een 3-tal collecties bijgekomen, namelijk: de Chelsea Collectie - een betoverende lijn met exotische vogels in een magische tuinsetting, versierd met rijke 22-karaats gouden details. Beschikbaar in kleuren zoals roze, groen, marineblauw en grijs.
Vragenuurtje
Daarnaast ben ik persoonlijk erg verheugd dat er wekelijkse een Vragenuurtje in de winkel is! Elke zaterdag om 14:00 uur start een interactieve sessie waarin je al je vragen kunt stellen over diverse onderwerpen, zoals het zetten van thee, de kunst van thee & foodpairing, en meer.
Op de agenda wil ik alvast zetten zaterdag 8 maart, in de winkel zal op de juiste wijze worden gezet en geschonken de Dark Pearl Oolong. Door deze thee zorgvuldig te koppelen aan verschillende smaken, kunt u een diepere en meer geïntegreerde smaakbeleving creëren die zowel de thee als het gerecht verheft. In de winkel zal de Dark Pearl Oolong gecombineerd worden met een homemade cheese cake lemon curd of een stukje notenkaas.
In maart pairen wij:
- 8 maart Dark Pearl Oolong met homemade cheese cake lemon curd en/of notenkaas;
- 15 maart Spring Beginnings (groene lente) met boterkoek en/of Chaumes;
- 22 maart Japanse Kersenthee (groene thee) met geitenkaas en/of witte chocola & nougat;
- 29 maart Witte Jasmijn Parels met kokosbiscuit en/of camembert.
Ik hoop dat je genoten hebt van mijn eerste Nieuws uit de Villa. Dit was het voor deze maand, ik nodig je bij deze uit om volgende maand mijn tweede Nieuws uit de Villa te lezen. Nogmaals dank voor je tijd en support. Tot de volgende keer!