
Nieuws uit de Villa - April 2025
Mijn naam is Natascha en ik ben degene die Nieuws uit de Villa schrijft (natuurlijk met heel veel input van Marella en Meyrem). Ik ken beide dames al bijna 30 jaar en sinds zij VillaServies zijn begonnen hebben ze mij steeds meer weten te enthousiasmeren over alle soorten thee en servies uit de hele wereld. Ook kunt u mij zo nu en dan aantreffen in de winkel.
Maart roert zijn staart, april doet wat hij wil." – Maart kan nog onstuimig zijn, maar april is helemaal onvoorspelbaar. Maar de lente is begonnen en dat is zeker te zien bij ons in de winkel. Dit zie je ook terug in onze thee van de maand: Sencha Lente thee
Dit is een groene theevariant die vaak wordt verrijkt met lenteachtige ingrediënten zoals bloemen, fruitige accenten en kruiden.
Thee van de maand: Sencha Lente Thee
Elk jaar wachten we op de komst van de lente met hoop en verwachting in onze harten! Met deze verfrissende mix kunt u nu het hele jaar door genieten van de aanraking van de eerste, warme zonnestralen. De levendige uitstraling van deze thee is genoeg om je hoop te geven: heldere rozenknopjes in combinatie met veelkleurige bloemblaadjes zullen je tot een glimlach charmeren. Geef je smaakpapillen een traktatie van vanille en frisse, pikante vruchten. Gewoon geweldig!
Ingrediënten:
groene thee (89%), aroma, gevriesdroogde aardbeienstukjes, roze rozenknopjes, gele rozenknopjes, kaasjeskruidbloesem, zonnebloembloesem
Trektijd: 2-3 minuten
Temperatuur: 75° -80° C
Hoeveelheid: 4-5 theelepeltjes per liter
Herkomst: China
Nieuw in het assortiment: servies uit Engeland
De lente vindt u ook terug in ons nieuwe servieslijn: Portmeirion afkomstig uit Engeland. Dit is een keramiekbedrijf, opgericht in 1960 door ontwerpster Susan Williams-Ellis en haar echtgenoot Euan Cooper-Willis en staat bekend om zijn kenmerkende ontwerpen, vaak met botanische en natuurlijke motieven.
Tijdens de feestdagen vorige jaar was de collectie Spode al verkrijgbaar in de winkel en sinds een paar weken is de collectie Botanic Garden toegevoegd aan het assortiment, de collectie toont verschillende bloemen en planten, omlijst door het kenmerkende groene bladerpatroon. Met deze collectie haal je een tijdloos en artistiek servies in huis dat elke maaltijd een vleugje natuur en elegantie geeft. Het servies is meestal gemaakt van porselein of aardewerk en is vaatwasser-, oven- en magnetronbestendig.
Nieuw in het assortiment: Snoep en koek
Naast nieuw servies, zijn wij verheugd om aan te kondigen dat ons assortiment is uitgebreid met een heerlijke selectie aan snoep en koek! Naast onze vertrouwde chocolaatjes bieden we nu een breed scala aan zoetigheden om aan uw smaakvoorkeuren te voldoen; perfect voor bij de koffie of thee. Ik nodig u van harte uit om onze nieuwe producten te ontdekken en uw favorieten te kiezen.
-
Klassieke kaneelbeschuitjes van Hollandia: Hollandia staat bekend om zijn traditionele Achterhoekse kaneelbeschuitjes, die met de hand worden gemaakt volgens een ambachtelijk proces van maar liefst 30 uur. Dit zorgt voor een knapperige textuur en een subtiele kaneelsmaak. Deze beschuitjes zijn een voortzetting van een rijke traditie uit de Achterhoek, waar ze oorspronkelijk door lokale bakkers werden geproduceerd.
-
JB Bussink bijtjes: JB Bussink Bijtjes zijn traditionele Nederlandse koekjes, geproduceerd door JB Bussink, een bakkerij uit Deventer die bekendstaat om haar Deventer Koek. Ze danken hun naam aan de toevoeging van honing, een essentieel ingrediënt dat niet alleen bijdraagt aan de smaak, maar ook de houdbaarheid verlengt. De bijtjes zijn kleine, kruidige koekjes met een rijke smaak, geliefd bij velen.
-
Villa Servies Oud-Hollandse Snoep: deze snoepklassiekers nemen u mee naar vroeger, naar de tijd van ouderwetse snoepwinkels en glazen potten vol lekkernijen. Geniet van de authentieke smaak - ze worden nog steeds ambachtelijk geproduceerd volgens originele recepten - die herinneringen oproept aan gezelligheid en eenvoud. Een zoete reis terug in de tijd!
Vragenuurtje
In de eerste Nieuws uit de Villa schreef ik al dat er elke zaterdag om 14:00 uur een vragenuurtje is; waarin u al uw vragen kunt stellen over diverse onderwerpen, zoals het zetten van thee, de kunst van thee & food pairing, and much more...
Op de agenda wil ik alvast zetten zaterdag 5 april, in de winkel zal op de juiste wijze worden gezet en geschonken de Sencha Lente thee met een home made cake.
Door het combineren van thee met gerechten kan u smaken versterken of in balans te brengen. Net zoals bij wijn-spijscombinaties kan thee de smaak van eten aanvullen, contrast bieden of een nieuwe dimensie toevoegen.
In april pairen wij:
- 5 april - Sencha Lente Thee – Groen – met home made cake
- 12 april - Ti Kuan Yi – Oolong – met oude kaas
- 19 april – Paasbest – Rooibos – met een verrassing
- 26 april – Lung Ching – Groen – met oud Hollandssnoep
Korte impressie van de thee en foodpairings in maart
Zaterdag 8 maart: Dark Pearl Oolong met homemade cheesecake met lemon curd
Een thee als een exquise klein paradijs! De Dark Pearl Oolong wordt gekweekt in de Tai Tung regio in het oosten van Taiwan en behoort tot de Oolongs die langer gefermenteerd worden. De uitstekende klimatologische omstandigheden met overvloedige regenval en veel zonneschijn vormen de ideale omstandigheden voor deze heerlijke thee. Het blad wordt zorgvuldig met de hand geplukt en vervolgens gevormd tot zijn kenmerkende parelvorm door herhaaldelijk, voorzichtig rollen. De gloeiende amberkleurige kop omhult een zeer aromatische geur van tropisch fruit, waarvan u de smaaktonen opnieuw op uw gehemelte zult ontdekken.
Zaterdag 15 maart: Sping Beginnings (groene lente) met zelfgemaakte boterkoek
Deze harmonieuze premium blend van groene en witte thee biedt u het hele jaar door een vleugje lente. De levendige, gele kleuren van de ingrediënten doen ons denken aan de eerste warme zonnestralen. Het gehemelte wordt geplaagd door een fruitige, levendige aromacompositie die deze theeblend tot een echte specialiteit maakt. De combinatie van de verschillende vruchten flatteert de zachte, frisse smaak van de thee.
Zaterdag 22 maart Japanse Kersenthee (groene thee) met witte chocola
Sinds lange tijd al een klassieker!
Fijne groene en witte thee met verrukkelijk kersenaroma.
Zaterdag 29 maart Witte Jasmijn Parels met kaas Fontina val d'Aosta (speciaal uitgekozen door Jochem - eigenaar van het Proefhuys, sinds kort gevestigd schuin tegen over onze winkel)
Een Witte Thee met fluweelzacht blad. Aan deze Witte Thee wordt versgeplukte jasmijnbloesem toegevoegd. De volgende ochtend wordt de bloesem er weer uitgezeefd en weer toegevoegd. Dit herhaalt zich een aantal keer. Deze procedure kan 4-5 dagen duren.
Vond je deze Nieuws uit de Villa net zo leuk om te lezen, als ik om te schrijven?!
Deel hem dan met uw vrienden en familie; laat hun ook kennismaken met ons! In juni komt onze volgende Nieuws uit de Villa uit, nogmaals dank voor uw tijd en support!