Doorgaan naar inhoud
gratis bezorging boven 50,- (NL) | verzenden binnen 1-3 werkdagen | retourneren slechts 4,95 (NL/BE)
gratis bezorging boven 50,- (NL) | verzenden binnen 1-3 werkdagen | retourneren slechts 4,95 (NL/BE)
April 2025: Food-Pairing Menu

April 2025: Food-Pairing Menu

In april pairen wij op zaterdagen vanaf 14:00 uur: 

  • 5 april  - Sencha Lente Thee – Groen – met home made cake
    Elk jaar wachten we op de komst van de lente met hoop en verwachting in onze harten! Met deze verfrissende mix kunt u nu het hele jaar door genieten van de aanraking van de eerste, warme zonnestralen. De levendige uitstraling van deze thee is genoeg om je hoop te geven: heldere rozenknopjes in combinatie met veelkleurige bloemblaadjes zullen je tot een glimlach charmeren. Geef je smaakpapillen een traktatie van vanille en frisse, pikante vruchten. Gewoon geweldig!

  • 12 april - Ti Kuan Yi – Oolong – met oude kaas
    Een absolute Oolong-klassieker van de Chinese school. In tegenstelling tot velen witte of groene Chinese thee, waarvan de productiepiek plaatsvindt in de lente, wordt deze Ti Kuan Yin Oolong geproduceerd in de herfst. Deze theeën betoveren de zintuigen met hun rijpheid en in hoge mate aromatisch volledig lichaam. Onze Ti Kuan Yin komt uit de provincie Fujian en werd in oktober geoogst en geproduceerd.

  • 19 april – Paasbest – Rooibos – met een verrassing
    Je hoeft niet tot Pasen te wachten om deze heerlijk frisse rooibos te proeven. Hij smaakt altijd en overal.

  • 26 april – Lung Ching – Groen – met oud Hollandssnoep
    De oostelijke provincie Zhejiang is beroemd om de thee van Lung Ching, die sinds de tijd van de Tang-dynastie aan het westelijke meer Xihu bij de stad Lonjing wordt verbouwd. Ook bekend als de "Dragon Fountain Tea" naar aanleiding van een legende over een regenbrengende draak, kreeg het de hoogst mogelijke titel: "Tea of the Emperor". De smaak geeft je een idee waarom. Het is licht, een beetje zoet en fruitig zonder het klassieke groene theekarakter te verliezen, met een echt koninklijk karakter. De topkwaliteit wordt na het verwelken zorgvuldig met de hand in pannen gedroogd en krijgt zo een plat, smaragdgroen blad.

We proberen de geserveerde thee altijd te pairen met iets zoets. Maar om de smaakpapillen nog meer uit te dagen gaan we dit uitbreiden met een heerlijk stukje kaas van het Proefhuys.

Het Proefhuys is sinds kort gevestigd aan de Herenstraat - schuin tegenover Villa Servies - maar hiervoor al jarenlang een begrip aan de Van Schagenstraat (Voorburg).

Het zal iedere keer weer een verrassing zijn welke kaas er gepaired gaat worden met de geschonken thee. Dit wordt bepaald op de dag zelf in samenspraak met de Jochem - eigenaar van het Proefhuys 

 

Vorig artikel Nieuws uit de Villa - April 2025
Volgend artikel Nieuws uit de Villa - Maart 2025