Karakter en smaak
Ethiopische koffie is niet gemakkelijk te beschrijven. De koffieliefhebber ervaart een indrukwekkende variëteit in smaak bij het drinken van "Ethiopia Sidamo". Het bijzonder kruidige, sterke aroma gaat gepaard met een volle chocolade volheid. Een zeer rijke body met een licht bloemige noot draagt bij aan de rijkdom van deze koffie.
Ingrediënten:
gebrande koffie (100% Arabica)
Land van oorsprong: Ethiopië
Sterkte:
Oorsprong en plantage
De groeiende regio Sidamo ligt in het zuiden van het land aan de rand van de Ethiopische hooglanden. Net als in de andere Ethiopische regio's wordt koffie verbouwd in kleine boerenstructuren. Een andere bekende koffieregio in Ethiopië is Harar, een van de hoogst groeiende regio's ter wereld. Ethiopië, het voormalige Abessinië, staat bekend als de geboorteplaats van koffie. Afstammelingen van de oudste koffieplanten werden gevonden in de Ethiopische hooglanden. Tegenwoordig is het land de belangrijkste exporteur van Arabica. Ongeveer 12 miljoen Ethiopiërs verdienen hun brood door koffie te verbouwen op voornamelijk kleine plantages.
Karakter en smaak
Ethiopische koffie is niet gemakkelijk te beschrijven. De koffieliefhebber ervaart een indrukwekkende variëteit in smaak bij het drinken van "Ethiopia Sidamo". Het bijzonder kruidige, sterke aroma gaat gepaard met een volle chocolade volheid. Een zeer rijke body met een licht bloemige noot draagt bij aan de rijkdom van deze koffie.
BIJZONDERHEDEN
Ethiopië is het geboorteland van koffie. In sommige regio's is koffie alleen gewassen verkrijgbaar, in andere regio's wordt het alleen ongewassen aangeboden. Er zijn echter ook gebieden waar beide soorten worden aangeboden. De verschillende verwerkingsmethoden weerspiegelen de diversiteit van smaak. Er moet speciale aandacht worden besteed aan de kwaliteit van de koffie, die aanzienlijk kan variëren van monster tot monster.
Ingrediënten:
gebrande koffie (100% Arabica)
Land van oorsprong: Ethiopië
Sterkte:
SKU | DB 12074 |
---|---|
Gewicht | 250g |