De hibiscus bestaat, zoals kenners weten, uit de kelk van de hibiscus en de externe kelk. Ze worden geoogst tijdens de tijd van het fruit en vervolgens gedroogd. De binnenste kelk is 3 cm lang en is in het midden balvormig.
Boven zijn er vijf omhoog gebogen uiteinden. De externe kelk bestaat uit 10 kleine, slanke bladeren die sterk zijn "verankerd" met de kelkbasis. Na de bloeitijd krijgen de vlezige en licht kruimelige kelken hun typische rode kleur.
De belangrijkste teeltlanden van de hibiscus, ook bekend als kaasjeskruid, zijn Sudan, Egypte, China, Mexico en Thailand. De infusie van de hibiscusbloesem kan puur worden gedronken of in de vorm van een fruitthee-mengsel en is grondig verfrissend.
Ingrediënten:
hibiscusbloesem
Trektijd: 5-10 minuten
Temperatuur: 100° C
Hoeveelheid: 3-4 theelepeltjes per liter
Herkomst: Nigeria
De hibiscus bestaat, zoals kenners weten, uit de kelk van de hibiscus en de externe kelk. Ze worden geoogst tijdens de tijd van het fruit en vervolgens gedroogd. De binnenste kelk is 3 cm lang en is in het midden balvormig.
Boven zijn er vijf omhoog gebogen uiteinden. De externe kelk bestaat uit 10 kleine, slanke bladeren die sterk zijn "verankerd" met de kelkbasis. Na de bloeitijd krijgen de vlezige en licht kruimelige kelken hun typische rode kleur.
De belangrijkste teeltlanden van de hibiscus, ook bekend als kaasjeskruid, zijn Sudan, Egypte, China, Mexico en Thailand. De infusie van de hibiscusbloesem kan puur worden gedronken of in de vorm van een fruitthee-mengsel en is grondig verfrissend.
Ingrediënten:
hibiscusbloesem
Trektijd: 5-10 minuten
Temperatuur: 100° C
Hoeveelheid: 3-4 theelepeltjes per liter
Herkomst: Nigeria
SKU | DB 22910 |
---|---|
Gewicht | 100g |
Soort | Kruiden Thee |