Karakter en smaak
Deze geperfectioneerde koffie blinkt uit door zijn ronde body met een pittige scherpte en een fijne, chocoladeachtige afdronk. Een must-have voor elke koffieliefhebber.
Ingrediënten:
gebrande koffie (100% Arabica)
Land van oorsprong: Ecuador
Sterkte:
Oorsprong en plantage
Deze voortreffelijke koffie komt uit de regio Loja, gelegen op de zuidelijke hooglandhelling van Ecuador. De plantage ligt op een hoogte van 1.900 m in de Andes, waar we de beste klimatologische omstandigheden kunnen vinden voor de teelt en het drogen in de zon van deze uitstekende Arabica-koffie. De met de hand geplukte koffiebonen worden grondig gereinigd en zo ontdaan van het vruchtvlees. De koffie wordt vervolgens gelijkmatig verdeeld op "zonneterrasjes" waar de koffie langzaam en gelijkmatig in de zon wordt gedroogd, waardoor de vochtigheidsgraad wordt verlaagd tot 11-12 %. Vervolgens wordt de koffie minimaal 30 dagen bewaard en pas vlak voor de export gevild. Zo krijgt het zijn uitstekende karaktervolle smaak.
Karakter en smaak
Deze geperfectioneerde koffie blinkt uit door zijn ronde body met een pittige scherpte en een fijne, chocoladeachtige afdronk. Een must-have voor elke koffieliefhebber.
BIJZONDERHEDEN
Ecuadoraanse koffie heeft een lange geschiedenis. Het werd geïntroduceerd in het begin van de 19e eeuw en werd het belangrijkste exportproduct in het begin van de 20e eeuw. Door problemen met slechte oogsten en slechte productiemethoden, die een homogene kwaliteit in de weg stonden, zijn koffies uit Ecuador nooit in de lijst van koffie van topkwaliteit terechtgekomen. Net als andere koffieproducerende landen in de buurt, heeft Ecuador perfecte klimatologische en geografische omstandigheden voor het verbouwen van koffie en daarom zijn er uitstekende kwaliteiten te vinden.
Ingrediënten:
gebrande koffie (100% Arabica)
Land van oorsprong: Ecuador
Sterkte:
SKU | DB 14034 |
---|---|
Gewicht | 250g |