Karakter en smaak
Uitzonderlijk volle smaak, zeer weinig zuurgraad gecombineerd met een sterk aroma. Deze koffie is fruitig, subtiel kruid en heeft een vrij volle body.
Ingrediënten:
gebrande koffie (100% Arabica)
Land van oorsprong: India
Sterkte:
Oorsprong en plantage
De Indiase moesson Malabar is een koffie met een uitzonderlijk lichaam en met zeer weinig zuurgraad. Licht zoete aroma's ronden de volle smaak prachtig af. De regio Malabar ligt op het meest zuidelijke punt van India, ten noorden van de stad Cochin.
Op een hoogte van 900 tot 1500 m boven zeeniveau wordt een speciale verwerkingsmethode gebruikt, de zogenaamde "moesson". Dit proces geeft deze koffie zijn unieke karakter. De gedroogde en verwerkte bonen worden geschild en verpakt in jutezakken.
De zakken worden vervolgens blootgesteld aan de moesson en moeten om de zes tot acht dagen opnieuw worden verpakt om schimmelvorming te voorkomen. Na acht tot tien weken is de koffie klaar om te worden geroosterd.
Het is licht gezwollen en bleek, maar gemakkelijker verteerbaar dan "normale" bonen.
Karakter en smaak
Uitzonderlijk volle smaak, zeer weinig zuurgraad gecombineerd met een sterk aroma. Deze koffie is fruitig, subtiel kruid en heeft een vrij volle body.
BIJZONDERHEDEN
India produceert gewassen en ongewassen koffie ("kers" genoemd). De gewassen Arabica is gelabeld als "plantage arabica" en de gewassen Robusta wordt "perkament robusta" genoemd. Voor de productie van moessonkoffie worden de koffiebonen in lagen van 10 - 15 cm geplaatst en in een wellaired magazijn verspreid. De koffiebonen worden gedurende een periode van 12 tot 16 weken blootgesteld aan de vochtige wind van de moesson en keren regelmatig om.
Ingrediënten:
gebrande koffie (100% Arabica)
Land van oorsprong: India
Sterkte:
SKU | DB 14264 |
---|---|
Gewicht | 250g |