Karakter en smaak
De West Blue Java heeft een ongebruikelijke smaak voor een Java-koffie vanwege de natte rocessing en zijn ongebruikelijke teeltgebied. Het ietwat aardse karakter, dat typisch is voor Indonesische koffie, is nogal subtiel in deze Javacompared ten opzichte van zijn oostelijke buren.
In plaats daarvan maakt het indruk met zijn lichaam en een zoetheid, die zelden wordt gevonden onder Indonesische koffie. Een vleugje chocoladearoma's onderstreept deze speciale zoetheid.
Ingrediënten:
gebrande koffie (100% Arabica)
Land van oorsprong: Indonesië
Sterkte:
Oorsprong en plantage
West-Java koffie komt uit de regio Sunda dicht bij de stad Badung. Hoewel dit het oudste teeltgebied voor koffie op Java is, zijn er nog maar een paar koffiestruiken over. Het grootste deel van de geëxporteerde koffie is gecultiveerd in het oosten van het land, voornamelijk door de staat beheerd. Het zijn voornamelijk rijst, uien, wortelen en kool, die in het westen worden geplant voor de lokale markten, en weinig boeren hebben hun koffieteelt behouden. De teelt vindt plaats op hoogtes van 1.400 tot 1.550 m en de bonen worden met de hand geselecteerd uit verschillende variëteiten voordat ze worden gewassen.
Karakter en smaak
De West Blue Java heeft een ongebruikelijke smaak voor een Java-koffie vanwege de natte rocessing en zijn ongebruikelijke teeltgebied. Het ietwat aardse karakter, dat typisch is voor Indonesische koffie, is nogal subtiel in deze Javacompared ten opzichte van zijn oostelijke buren.
In plaats daarvan maakt het indruk met zijn lichaam en een zoetheid, die zelden wordt gevonden onder Indonesische koffie. Een vleugje chocoladearoma's onderstreept deze speciale zoetheid.
BIJZONDERHEDEN
Alle Arabica-koffie in Indonesië wordt met de hand geplukt, of ze nu van kleine boeren zijn of op grote plantages worden geteeld. Tegenwoordig wordt meer dan 90% van de koffie geproduceerd op boerderijen met een gemiddelde oppervlakte van één hectare. De meest ongebruikelijke productiemethode in Indonesië wordt gebruikt om de "Kopi Luwak" te creëren.
Rijpe koffiebessen worden gegeten door civetkatten. Tijdens de vertering worden de buitenste lagen van het fruit verwijderd. De uitgescheiden koffiebonen worden verzameld, gewassen en gedroogd.
Ingrediënten:
gebrande koffie (100% Arabica)
Land van oorsprong: Indonesië
Sterkte:
SKU | DB 14794 |
---|---|
Gewicht | 250g |